Kupujeme gril

Grilovačka na dvore je neoddeliteľnou súčasťou prázdninového zážitku. A aj keď sa môžete veľmi dobre starať o výber a prípravu jedál, ktoré slúžia, úspech vášho jedla často závisí na kvalite vášho grilu (meilleur machine a cafe a grain).

Najprv si budete musieť vybrať medzi plynom alebo dreveným uhlím. Môžete sa zúčastniť diskusii o tom, akú formu paliva je najlepšie zvoliť pre grilovanie a naši experti na testovanie nájdu výhody pre každého. Plyn je vhodnejší, pretože jednoducho zapnete horáky na spustenie grilovania, zatiaľ čo drevené uhlie poskytuje väčšiu kontrolu – určujete množstvo tepla podľa veľkosti ohňa, ktorý vytvoríte. Vzhľadom na tieto rozdiely testujeme každý typ inak.

Testujeme mriežky tak, aby vyhovovali každému spôsobu varenia a rozpočtu: od prenosných modelov, ktoré môžete využiť kempovanie až po väčšie grily určené pre väčšie. Základný plynový gril je vhodný pre hamburgery a hotdogy, ale ak si vychutnáte aj grilovanie rýb a steakov. Čím vyššie skóre gril v hodnoteniach má, tým lepšie je gril pri varení rôznych jedál. Ak sa v ponuke nachádzajú rebrá alebo pečienka, budete potrebovať gril, ktorý sa pri našich testoch varenia dobre hodí. Nepriame varenie je skvelý spôsob spomalenia varenia veľkých alebo ťažkých kusov umiestnením mäsa vedľa ohňa, nie nad ním, s vekom uzatvoreným na udržanie tepla.

Podrobnejší popis produktu vám povie, koľko plynu používa gril a teplo, ktoré môže vytvoriť. Ale ignorujte to ako mieru toho, ako rýchlo určitý model môže ugrilovať vaše mäso alebo zeleninu, a ako rýchlo sa zahreje. Naše testy zistili, že viac plynu nezaručuje rýchlejšie predhrievanie alebo lepšie varenie – namiesto toho hľadajte model, ktorý je v našom teste dobrý.

Majte na pamäti, že pre plynové grily majú horáky, ktoré treba nahrádzať. Očakávajte, že vydržia dva až desať rokov. Horáky so zárukou 10 rokov by mali trvať dlhšie ako tie, ktoré nie sú zárukou. Ak ich potrebujete nahradiť, je to 10-minútová práca. Veľa plynových mriežok sa dodáva s infračervenými horákmi, ktoré majú vytvoriť intenzívne teplo na varenie mäsa alebo kotlíkových gulášov. Ignorujte tieto horáky pri nakupovaní. Naše testy opakovane ukázali, že infračervené horáky nie sú oveľa lepšie ako bežné plynové horáky. Namiesto toho použite naše teplotné rozpätie, ktoré vás dovedie k modelom, ktoré dokážu dosiahnuť vysoké teploty, ako aj nízke teploty nepriameho varenia.

Pri nakupovaní si budete chcieť starostlivo prezrieť stavbu grilu. Pozrite si gril z niekoľkých miest, aby ste testovali robustnosť; čím je stabilnejší, tým lepšie. Skontrolujte vozík, kolesá, veko a schránku. Nerezové vozíky s bezšvíkovou konštrukciou a zvárané spoje sú zvyčajne robustnejšie než lakované oceľové vozíky, ktoré sú namontované s maticami a skrutkami. Posudzujeme konštrukciu plynových mriežok v našom testu odolnosti. Kola alebo kolieska vo všetkých štyroch rohoch alebo nohách robia gril ľahším na manévrovanie. A kolesá s plnou nápravou sú lepšie ako kolesá s jednotlivými závitmi (cafetiere italienne electrique).

Robustné grily nie sú len lepšie pripravené na prežitie viacerých ročných období grilovania; sú tiež bezpečnejšie. Stabilita grilu je dôležitá, pretože môže zabrániť preklopeniu. Vyhnite sa mriežkam s ostrými kovovými rohmi a okrajmi. Čím väčšia je vzdialenosť medzi mriežkami a horákmi, tým menej sú pravdepodobné vzplanutia. Plynové grily sú klasifikované podľa veľkosti. Výrobcovia grilov rozlišujú modely podľa počtu horákov – zvyčajne dva až šesť – ale to nemusí nutne naznačovať veľkosť grilu.